Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Kosaras kiegészítők VI.rész - Nyolcas méretű "BIG BALL" labda

2017. június 07. 07:44 - Kummert Krisztián

Előző cikkemben a kinezió taperől meséltem nektek, most essünk megint neki a dobástechnikánk javításának...

Sokféle kiegészítő létezik erre, mint azt az eddigi cikkeimben is láthattátok, de most jöjjön az egyik kedvencem a súlyozott kosárlabda után, ez nem más mint a nyolcas méretű labda.

bigball1.jpg

Ezzel a labdával először gyerekkoromban egy MAFC edzésen találkoztam, akkor épp Big Ball néven futott és az gumiból volt. Amit viszont most próbálok ki, azt Zabó Károly barátom adta nekem kölcsön, és ezúton is nagyon köszönöm a lehetőséget neki (ez épp Spalding Oversized Training Ball 33" - egy kompozit bőr kosárlabda).

Tudni kell hogy kb 1,5 éve vadászok egy "big ball"-ra márkától névtől függetlenül, így már égtem a vágytól hogy végre huzamosabban edzhessek vele.

Ennek lényege, hogy a standard hetes méretű labdához képest nagyobb a mérete, viszont a súlya megegyezik a standard labdáéval, és ezzel nagyban javítható vele a dobáspontosság mert értelemszerűen nehezebb vele betalálni a gyűrűbe. 

bigball4.jpg

Ami miatt nehezebb beszerezni hogy csak Amerikából rendelhető, még az Usában a New Yorki NBA STORE-ban se tudtak adni a bátyámnak amikor kint volt és próbált nekem szerezni, mert azt mondták hogy csak csapatoknak tudnak ilyet intézni... (WTF?! Ez nem az Usa? A kapitalizmus fellegvára ahol dollárért azt kapok amit csak akarok?)

A használatánál az az ideális, ha a súlyozott labdával együtt edzünk vele felváltva, mert akkor a dobáspontosságunk mellett a dobástávolságunk is együtt fog nőni, ami még jobban rá tud erősíteni a közép távoli vagy távoli dobásaink százalékának a növelésére.

bigball2.jpg

Elsőre baromi fura érzés megfogni, mert olyan mintha összement volna a tenyerünk, és a labda is a méretéhez képest csalókán könnyűnek tűnik a normál labdához képest, de ez tévhit...

Ha mindkettőt a kezünkben tartjuk érezni fogjuk hogy azonos a súlyuk.

A nagyobb mérete a dobásra emelve instabilabbá teszi a tartását és ezt az eldobásakor is érezzük, betalálni vele a 3 pontos vonalról meg szinte már-már művészet. :)

Érdemesebb bentről a gyűrű alól kezdeni és lépésenként kifele haladni minden bedobott dobás után...
ha pedig hibázunk akkor bejjebb lépni a gyűrű felé 2 lépést.

bigball3.jpg

Összességében ez egy szuper cucc. Igazi "kosár eső csináló" ha sokat használja az ember.

Jó szívvel ajánlhatom minden kosárlabda rajongónak aki a kezdeti nehézségeken túl tudja magát tenni, mert az elején tényleg nem könnyű vele betalálni, de hát a fejlődés mindig munkával jár és semmit se adnak ingyen az életben. ;)

Ha tetszett ez a cikkem dobjatok egy lájkot, de minden megosztás is bátorítólag hat rám hasonló cikkek írásában. Tartsatok velem legközelebb is! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr1712568997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása