Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Egy influencer hatása a NIKE részvényeire...

2019. február 22. 16:59 - Kummert Krisztián

Zion Williamson a legrangosabb főiskolai meccsen szenvedett sérülést amiatt, hogy megcsúszott, majd gyakorlatilag szétszakadt a lábán a Nike cipője. Legnagyobb sztárjának elvesztése után a Duke simán kikapott, másnap pedig csúnyán bezuhant a Nike részvényeinek árfolyama. A cég piaci értéke három milliárd dollárral csökkent.

Zion Williamson az amerikai főiskolai kosárlabda bajnokság, az NCAA egyik legnagyobb sztárja, NBA csapatok ácsingóznak érte, hogy megszerezhessék a két méteres, 130 kilós izombombát.

A Duke Egyetem és a North Carolina mérkőzése hatalmas esemény az amerikai kosárlabdázás életében, még Barack Obama korábbi elnök is élőben nézte a meccset. A sztárkosaras ezen a mérkőzésén lépett épp pályára, amikor egy mozdulatsor végén a Williamson által viselt Nike cipő előbb megcsúszott, majd gyakorlatilag szétszakad a lábán:


zion1.jpg

Ezután Williamsonnak el kellett hagynia a pályát. Legnagyobb sztárjának elvesztése után a Duke simán kikapott. A sérülés remélhetőleg nem súlyos, egyelőre egy rándulást valószínűsítenek.

A balesetnek nem csak a Duke, a Nike márka szempontjából is komoly következményei lehetnek.
Mint arra az Adweek rámutatott, már rögtön másnap csúnyán bezuhant a Nike részvényeinek árfolyama a tőzsdén. Az értékpapír árfolyama 1,37 százalékot esett, ami a Nike 130 milliárd dolláros piaci értékét alapul véve hárommilliárd dolláros csökkenést jelent. Itt mutatja a grafikon az árfolyam bezuhanását:

zion2.jpg

A Nike egyébként kiadott egy közleményt, melyben mielőbbi felépülést kívántak a játékosnak és jelezték, kivizsgálják az esetet, hogy miképpen szakadhatott szét a cipő.

(forrás: Kreatív Online, Adweek.com, Szerényi Szabolcs - Kreatív.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr3114643456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása