Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Végre a kosarasokat is beengedték a jővőbe!

2019. május 24. 19:59 - Kummert Krisztián

Emlékszünk még 1989-re mikor Marty Mcfly megérkezett Dokival 2018-ba az akkori jövőbe és először a lábára húzta azt a bizonyos önbefűzős Nike Mag-ot ami annyira megelőzte a korát hogy közel 20 évet kellett várni mire a Nike tényleg letudta gyártani az ominózus cipőt amely minden gyerek álma volt?

02_3.jpg
Még 20 év után is olyan borsos volt az ára (Ha jól emlékszem 10000 dollár körül mozgott), hogy csak a kiváltságosok engedhették meg maguknak, ráadásul csak limitált számban dobták piacra, így még csak a kiváltságosok kiváltságosainak sikerült magukévá tenni a gyerekkori álmukat. Sokuk rögtön vitrinbe is tette a drágaságát...

Majd jött a sorozat következő szériája, ez volt az igencsak ígéretes, már kevésbé extrém kinézetű és utcán is vállalhatóbb Hyper Adapt... Ha engem kérdeztek, itt már a dizájnerek átestek picit a ló túloldalára, ugyanis ez meg a cipő extrájához képest, túl hétköznapira sikeredett, így szerintem ezért nem érte el a kívánt sikert, na meg ez se volt még az átlagos felhasználók számára túl elérhető árban, igaz ez már az első széria "töredéke" volt, csupán 720 dollár.

03_6.jpg
Nyilván közben olcsóbbá vált az önbefűző technológia sorozatgyártása, meg akiket lelehetett szedni az elérhetetlen álmok varázsával azok már megszerezték a cipőiket így lehetett az árakat is lejjebb engedni.
Viszont a minőség nem hogy nem ment lejjebb, de pont a technika fejlődésével és az újabb és újabb anyagok kipróbálásával csak jobb és jobb lett, mikor elértünk a most megjelent már direkt a kosárlabdázók számára készült Adapt BB modellhez.

Itt köszönném meg egy úttal a Grosbasket.hu-nak, hogy a kosaras blogger munkám és közösségépítésem elismeréseként, kaptam tőlük egy ilyen csodát. Ennek a cikknek az elkészülése ennek is köszönhető.

04_5.jpg
Igen! Itt már több komoly fejlesztés volt az elődökhöz képest.

Többek között, ami rögtön szembetűnő, hogy mobilról is befűzhető a cipő nem csak az oldalt lévő ledes kapcsolókról, nem is beszélve, hogy a cipő felvétele után automatikusan is képes magát befűzni akár csak a filmben anno a Mag. Ez a technológia egyébként  így épül fel:
08.jpg
Nagyjából úgy kell elképzelni ahogy a képen is látható, hogy az egyik felén rögzített fűzőt, vezetősorokon végig vezetve a másik végéről egy elektromos motorral tudunk mindenhol egyenletesen megfeszíteni.
És az egyenletesség ami miatt ez igazán különleges számomra kosarasként.

Ugyanis eddig a Jordan 9-re esküdtem, hogy az a legjobban meghúzható kosaras cipő, amiben azért mozogni is lehet, de úgy fogja az ember lábát mint a gipsz, mégis ha szerencsétlenül érkezett valaki és kiment a bokája, akkor annyira meghúzható volt a cipő hogy enyhén el tudta a lábat zsibbasztani és így nem tudott a sérült rész telemenni vérrel és hamarabb fel tudott épülni. Nos emiatt is volt eddig az a cipő a kedvencem.
Eddig...

06_3.jpg
Ugyanis ez a cipő a meghúzás területén új dimenziókat nyit...
Annyira meg lehet húzni ha baj történne, hogy egy deka vér nem megy az ember lábába az tuti.
A hagyományos fűzőkkel szemben ég és föld a különbség higgyétek el.

07_1.jpg
A dizájn nagyon szubjektív dolog, így azt most nem is boncolgatnám nagyon, inkább csak annyiban hogy 
érezhető mind anyagaiban mind kinézetében, hogy azért ez egy felső kategóriás Nike, és egy kis életérzés
is van az árban.

Hogy miért?

Mert amikor végig blattyogtam benne a Váci utcában, 3 ember állított meg érdeklődni, hogy hol vettem, 
meg hogy milyen, meg mutassam már meg ahogy be- és kifűz, nem is beszélve arról a japán turista csoportról akik azért állítottak meg (20 év körüli sneakerheadeknek tűntek) hogy had fotózkodjanak vele.
Szóval tényleg őrület. Ha elbújós cipőt kerestek, ez nem a ti modelletek. Ne tévesszen meg a domináló szürke színe. 

12_2.jpg

Ami még nagyon tetszetős az az, hogy oldalt a ledes gombokat a telefonos alkalmazásból személyre szabhatjuk, így a semleges színvilágot a ruhánk többi részéhez igazíthatjuk a "kevesebb a több" elvét magunk előtt tartva.
Nagyon kulturált, nagyon igényes, de mégse hivalkodó módon. Zseniális!
Ezekkel a gombokkal tudjuk egyébként a cipőt telefon nélkül is feszíteni vagy kiereszteni.

 
Ha már a telefonos applikációt említettem.
3 féle kedvenc meghúzási erősséget menthetünk el, természetesen külön jobb és külön bal cipőre, így a tervezők az  aszimmetrikus lábúakra is gondoltak. Ez kedves tőlük nem?
Íme egy látványos kép a benne rejlő motortechnikáról és hogy hogy is illeszkedik tökéletesen a talpba:

13_6.jpg
Ami még külön tetszett hogy a talp elejét szélesre vették ami kosarazás közben a kitámasztásoknál vagy a gyors crossovereknél ugye nagyon jól tud jönni, hogy az ember úgy érzi a stabilitást mintha csak egyenesen futna, közben meg full sebességből lefékez egy step backre vagy épp irányt vált. Azért az nagyon nem mind1, hogy ezeknél a mozdulatoknál mennyire biztosít a cipő stabil alapot. Ezt a cipőt e téren 10/10-esre értékelném, és nagyban közrejátszik ebben a már emlegetett brutál fogása az önbefűző technológia miatt.

10_1.jpg
A talp az elvárt tapadást biztosítja, ezek a körkörös minták már anno a Jordan Ultra Fly 2-mnél is nagyon beváltak mind terembe, mind utcán ha kosaraztam.
Mondjuk ezt a cipőt tényleg kár lenne utcán széthajtani.
Inkább megtartom terembe, azért ez mégis csak egy más kategória. Sajnálnám ezt utcára, de ezzel közületek is sokan egyet fognak velem érteni úgy hiszem.

11_1.jpg

Ez mind szép és jó, de mivel töltsük a "kicsikét" ha lemerülne?
Nem kell drótokkal szöszmötölnünk, ugyanis egy indukciós drótnélküli töltőt adnak a cipőhöz ami felteszi az igényesség Í-jére végleg a pontot. Főleg amikor rajta van a cipő és tölt, mert olyankor a ledgombok szépen pulzálva világítanak, mintha az egészet a magunkfajta soha felnőni nem akaró örök gyerekeknek fejlesztették volna.

Tudjátok azoknak akik mindig az új cipőjüket elalvás előtt az éjjeli szekrényükre teszik, hogy amikor felébrednek,
azt lássák meg először hogy jól induljon a napjuk. Mert ugye az előszobába (legalábbis nálunk) nem túl sok konnektor van, az ágy mellett viszont annál inkább és a pulzáló finom egyenletes villogásra vigyorogva alszik el az ember.

Ha meg ez a sok-sok minden még mindig nem lenne elég, akkor a Nike-nak sikerült a cipőt nem kissebb NBA sztárral fémjeleznie, mint a Boston Celtics fiatal üdvöskéje Jayson Tatum.

Azért forgattam róla nektek egy videót is. ;)


Sikerült felcsigáznom titeket? Ha megtetszett ez a lépő,
akkor a Grosbasket oldalán tudjátok megrendelni, vagy  ide kattintva!

14_1.jpg

#reklám #ads #köszönetérte #respect  #adaptbb #nike #sneaker
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr5414848286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása