Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Kosaras kiegészítők III.rész - futógát a kosárlabda edzésben

2017. március 20. 10:24 - Kummert Krisztián

Előző cikkemben már bemutattam nektek a súlyozott kosárlabdát
(meg hogy mire tudjátok használni stb..,) most kivételesen nem egy kimondottan kosaras kiegészítőt fogok nektek javasolni, bár az atlétikai alapozó edzésekben azért gyakran szoktuk ezt is használni...
Ez nem más mint a műanyag mini futógát.

00_5.jpg
Alapozásoknál ebből szoktunk 5-6ot egymás mögé helyezni és jól átugrálgatni az idők végezetéig és egyébként a kockás has generálásához egészen jó kis cucc ez ezt nem árt tudnotok. ;)

Én tök másra szoktam még ezt használni, sőt amikor beszereztem akkor eleve nem átugrálásra szántam és emiatt egy db-ot vettem csak. Egy szónak is száz a vége inkább megmutatom milyen gyakorlatokra is szoktam ezzel végezni: (Kattintásra indul a videó)


Ahogy látszik is a videón, a legalacsonyabb minigátat vettem meg magamnak, a labda a föld és a gát között csak pár centi van így az elején a gyakorlatok végrehajtása nem az easy levelen mozog, de pont ez adja benne a kihívást, és egész hamar meg lehet szokni, és akárhol gyakorolgattam vele utcán mindig a csodájára jártak az emberek.

De mit is fejleszthetünk ezzel a remek faék egyszerűségű kiegészítővel?

Alacsonyabbak és gyorsabbak lesznek a crossovereink. Nehezebb rá védekezni, ráadásul mivel enyhe szögben kell indítanunk, széles testmozdulattal (különben lehetetlen a feladat végrehajtása), így a cseleink kirobbanó mozdulata fog érezhetően gyorsulni, nem is beszélve ha gumikötéllel összekötjük a térdünk felett a lábaink és úgy gyakorolunk.

Azért az elején az még elképzelhetetlennek fog tűnni, mert az új mozdulatot meg kell szokni. Igazi Iversonos alacsony gyors crossovert gyakorolhatunk vele. Így erősen javasolt beszereznetek ilyet, és mivel olcsó (1500-2000Ft körül van), így ha első kiegészítő beszerzésébe gondolkoztok low cost, akkor abszolut ezt javasolnám nektek!

 

Amint láttátok step back gyakorlására is hibátlan, és ha szemből pattintjátok át akkor a kötény adást is gyakorolhatjátok védő nélkül, de garantált hogy ha ezzel gyakoroljátok akkor sokkal gyakrabban tudjátok majd a játékban beadni a védőknek. De ne a hülyeséget gyakoroljátok hiába színezi a játékot, mert az egyszerűbb "parasztosabb" letisztult egyesületi mozgások mindig kifizetődőbbek, még ha kevésbé látványosabbak is.


Hagyjátok meg a himi-humi dugdosós játékot az And1-os figuráknak, ha nyerni akartok!
Az egyszerűbb mozdulatok könnyebben kivitelezhetők, kevésbé fárasztóak, és könnyebben kigyakorolhatóak,
ha azok már mennek 100%-al akkor érdemes csak a játék színezésére rámenni ha rám hallgattok. ;)

Remélem ma is tudtam nektek valami újat mutatni, ha tetszett ez a cikkem tartsatok velem a következő részben is a labdavezetést és a pályán látást javító úgy nevezett Court Vision szemüveget fogok nektek bemutatni!...  Ha tetszett ez a cikkem is, ne felejtsetek el like-ot dobni, hogy ez is motiváljon hasonló cikkek írására, de ha meg is osztjátok azt külön megköszönöm nektek és respect érte! Legyen ma is vidám napotok, és persze gyertek ki a Bikásra kosarazni, vagy csak gyakorolni amelyik jobban esik! (ha van rá lehetőségetek) ;)

32.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr8012353055

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása