Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Engedd el!

2017. március 11. 13:28 - Kummert Krisztián

Volt régebben egy Punanny Massif szám amelyet közvetlenül édesanyám halála után hallottam és ennek hatására sikerült anyukám hiányát elengednem így nagyon megihletett a szám címe és mondanivalója, és onnantól gyakorta használtam az ENGEDD EL kifejezést... Most az ilyen szituációkat gyűjtöttem nektek egy csokorba, hátha mindannyian jobb emberekké válhatunk majd tőlük, vagy legalább nem leszünk a saját elménk fogjai... ;)

00_2.jpg

- A hatalmas egódat vagy annak teljes hiányát, mert mindkettő csak fájdalmat fog okozni neked és a körülötted élőknek is.

- Az irigységed mert amíg ezt érzed az megmérgezi a lelked és megöli a kreativitásodat, amivel esetleg pont olyan dolgokat érhetnél el amire épp irigy vagy. 

- A múlt fájdalmait, mert gátol vagy csorbítja a jelened örömeit

- A tévhitet, hogyha szeretet adsz azt nem duplán kapod vissza az élettől.

- Az indulataidat, kivéve ha jó indulatokról beszélünk. 

- A meghalt szeretteid hiányát okozó fájdalmaid, hiszen attól nem lesz jobb hogy szenvedsz és ők sem akarnák hogy a végtelenségig szenvedj hiszen szerettek téged.

- A gátlásaidat és a félelmeidet, mert legyőzésükkel extra örömök forrásaira lelhetsz.

- Hogy mindig meg akarj felelni másoknak, különben az ő életüket fogod élni nem pedig a sajátodat.

- A naivitásodat. Ha többet gondolkodsz az agyad is edzheted, ha nem gondolkozol attól nem lesz az agyad kipihentebb, viszont mások pihent agyúnak fognak gondolni.

- A felületességet. Szánj időt a dolgokra, "az éppen működik" messze van a tökéletestől.

- Az önzésed, hiszen hiába hajszolod a javakat, ha nincs kivel megosztanod az általuk kiváltott örömeidet, olyan mintha semmid se lenne. 

- Begyepesedettséget. Merj dolgokat újra tanulni ha közben az már bonyolultabb de jobb lett mint addig ismerted - a komfort zónád mindenben! a csodák azon túl találhatóak...

- Az alázást, legyél inkább alázatos!

- A bunkózást, mert nem leszel tőle értékesebb vagy több, és KEDVESNEK LENNI IGENIS MENŐ!

- A kicsinyességet és a pitiséget. Hidd el jó érzés gálánsnak lenni és több pozitív visszacsatolást fogsz kapni az emberektől ha így élsz mint amennyit a megspórolt pénzedből vásárolt dolgok okoznának

- A megszokott dolgaidat, vagy szokásaidat ha azok már nem lehetnek veled vagy nem teljesülhetnek... Hiába akarsz ragaszkodni az állandósághoz, mert általában az az állandó hogy minden és mindenki változik (még te is!)

- A hiúságod, a hivalkodásod és a dicsekvésed. Hidd el hogy mindenki elhiszi hogy kurva jó vagy... nem kell még a pofájukba törölni hogy ők esetleg gyengébbek vagy loserebbek nálad. Ne őket akard erről folyton meggyőzni, hiszen valójában te magad nem hiszel magadban eléggé.

Ha még eszembe jutnak hasonlók, ígérem folytatni fogom ezt a listát, így érdemes ide időről-időre vissza néznetek ;)

Azért megmutatom azt a bizonyos zenét is ami az egész cikket ihlette, mert azt hiszem így fair:



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr7812329927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása