Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" blogja

Mit illik tudni a Bikásról...

2018. október 23. 15:41 - Bikás Park

A budapesti kosárlabdázás koronázatlan szabadtéri szentélye, a streetball fellegvára a BIKÁS... Olyan ez mint a csirkéknek a Kentucky, mint a muszlimoknak Mekka!
zzzz_2.jpgZarándokhely, ahová nem csak a kosárlabda és a szeretete vonzz ki évről évre mindenkit, hanem azért mert tudod hogy a legjobb spanod is üvöltve fog elküldeni a halál faszára ha nem hajtasz rendesen!

13_5.jpgAhol bár nem jegyezzük a meccsek eredményeit, mégis minden héten “háború” van.

zzzzz_1.jpgAhol ha nem tudsz játszani kockásra ülöd a segged a kispadon, de ahol mindig lesz valaki aki üres időben megtanít hogy is kell ezt a csodás játékot játszani és ahol hiába vagy már nagy király, mert ha nem passzolsz, bizony nem fogsz labdát kapni!  Ugyanis ha nem tűnt volna fel a kosárlabda egy csapatjáték... 

zzzzz_4.jpg

 Ez az a hely ahol sosincs himi-humi cselezgetés előrehaladás nélkül, ahol ha nem mondod be a faltot keménynek gondolnak és ha bemondod akkor egy csicskának...

zzzzz_3.jpgAnno a Basket magazin csak "Budapest leghangosabb szinpadának" nevezte a Bikást, de még a méltán híres FORBES Magazin is három teljes oldalt írt rólunk, mert a Bikás Storyt mindenki szereti és mindenki tud vele azonosulni, és a legtöbben irigylik is akik nem ide járnak...

zzzz_1.jpgEz nem egy egyszerű utcai kosárlabdapálya. Több ennél, de erről a témáról bármeddig tudnék nektek regélni...
Ezért is kezdtem el anno blogot írni róla... :) A legjobb storyk gyűjteményét itt találod a Bikásról!

0000000000b_15.jpg

Most inkább megpróbálom nektek picit összefoglalni mi is a Bikás jelenség:

Ezt a pályát átjárja a szeretet, és ez az hely, ahol a kisfiúkból férfiak-, legendák- , majd legendás apukák-, a kislányokból amazonok- majd anyatigrisek lesznek. De legfőképp igazszívű emberek, akik majd ide hozzák le a gyermekeiket is a nyugalom szigetére... a szentélyünkre: A BIKÁSRA!
0000000000b1_1.jpg

komment

Kosaras kiegészítők IX. - HomeCourt applikáció

2018. október 17. 08:08 - Bikás Park

  Előző cikkemben a Curry-s dobópántról meséltem nektek (aki nem olvasta, az itt tudja pótolni), most viszont kivételesen egy remek kosaras applikációt fogok nektek bemutatni ami segít a dobásaitokat tökéletesíteni.
Ez a progi nem más mint a HomeCourt, amit innen tudtok letölteni az App Storeból.

zzzzz.jpg

(A kép forrása: www.homecourt.ai)


Az applikáció lényege, hogy a telefont feltesszük egy állványra majd a kosárpályára irányítjuk, kalibráljuk a megadott módon, majd nyomunk egy recordot, és indulhat is a gyakorlás, innentől ugyanis a program statisztikázik minden fontos adatot a dobásainkról.

zzz_2.jpg

(A kép forrása: uk.bussinessinsider.com)


Jegyzi honnan dobtunk rá, mennyit, abból mennyi ment be mennyi volt kihagyva, milyen volt dobásonként a dobószögünk (ami elég komoly segítség hiszen optimalizálhatjuk így amivel eleve javulhat a dobószázalékunk), méri még továbbá a dobásgyorsaságunk (így tudunk arra is "gyúrni" vele hogy rövidebb idő alatt is pontosabban tudjuk feltenni a dobást, hogy a védő ne érhessen majd oda a mérkőzéseinken...) csak hogy a legfontosabbakat említsem.

zzzz.jpg

A kép forrása: www.sporttechie.com)


A program ugyanis elég profi és nagyon komplex, de hálistennek nem kell megijedni, mert egyszerűen kezelhető és userbarát. Ha akarjuk még a barátaink, családtagjaink vagy akár a csapattársaink eredményeit is külön kezelhetjük benne, ezért még edzőknek is eléggé ajánlott ennek az appnak a használata.
Nem is mesélek róla többet, mert tudom hogy ennyiből is már totál rákattantatok, nézzétek meg a bemutató videóját, ami egyébként az Apple 2018 szeptemberi Eventjének egy részén készült.
Az appról 1:00:32-tól beszélnek.

Mint ahogy mindig, így most is virtuális pacsi és ölelés jár minden megosztásért vagy lájkkért, így ne fukarkodjatok velük kérlek! Ezek tudnak ugyanis a legjobban arra bátorítani hogy hasonló kosaras kiegészítőkről szóló cikkeket írjak nektek.

Tényleg! Edzettetek ma már?!
Ne merjetek kamuzni! Tünés ki a Bikásra! ;)

0000000000b_13.jpg

komment