Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Jordan 11...avagy nézzük meg hogy épül fel atomjaiból!

2018. január 15. 15:07 - Bikás Park

1_3.jpg
Nincs is kosaras aki ne ismerné ezt az epikus kosárlabda cipőt a Jordan 11-et...
Nekem is ez az egyik kedvencem, de erről írtam is már itt!

2_6.jpg

Ez az a cipő amiből még a különböző kamu verziókat se sikerült elszúrni, bár tény hogy az eredetieket se dizájnba se tartósságba meg se közelítik a hamisítványok, de azért mutatunk abból is nektek egyet ami említésre méltó,
bár mi azért nem hordanánk...

1_12.jpg


Ami miatt viszont az eredetit ma górcső alá vesszük, az az hogy találtam egy érdekes weboldalt, ahol több
cipőt is, szétvágnak darabokra hogy megtudhassuk mit is rejtenek ezek a csodák, így ezekből szemezgetünk majd mi is időről-időre, ha szerintetek is jó ötlet. Természetesen csak az igazán epic cipőket mutatjuk majd be mi is, a többire ott lesz az eredeti oldal... cikkünk képeinek egy része is innen származik.
De vágjunk is bele... szó szerint is! :)

1_4.jpg
Ezen a képen jól látszik a cipő egyik különlegessége a hosszirányban végig elhelyezett szénszálas talp és a légbetét, ami a következő képen még szembetűnőbb:

1_5.jpg
A felső és középső talprészt szétválasztva ez a látvány fogad minket... itt leginkább az látszik hogy a talpbetét is több részből épül fel, van egy szilikon része és egy szellőzést segítő textil, de ez a legtöbb sportcipőre jellemző így felesleges is kiemelnünk, inkább csak érdekesség:

1_6.jpg
Igazi különlegesség... ilyen a Jordan 11 Retro nyelve külön véve:

1_7.jpg
Ki ne akarná látni, milyen is a légtalp mikor láthatóvá válik:

1_8.jpg
Ami viszont lényegesebb, ilyen a szénszálas talp aminek a rugalmasságát köszönheti ez a cipő, és ami azért is különleges, mert (ha jól tudom) ebben a cipőben alkalmazták először a világon:
(bár ezt az eredeti cikkben nem említik, anno 96-ban a cipő kiadása táján olvastam csak én is valahol, de már nem emlékszem hol, az is lehet hogy a cipő dobozán)

1_9.jpg
A végére hagytam a kedvenc részemet belőle amit viseléskor sajnos ritkán láthatunk, viszont kosarazás közben a nézők vagy az ellenfeleink annál többet ha futunk vissza védekezni, az a talp, amit én csak jégtalpnak hívok...
Anno mekkorát ütött ez a dizájn az egyediségével te jó Isten!

1_10.jpg
Jópofa dolog így részleteiben látni ezt a cipőt, de azért szerintem egyben a legszebb. 
Mondjuk valahol számomra ez olyan mint amikor vadonatúj telókat vágnak szét vagy törnek össze... ennél a cipőnél viszont több ez...

 ISTENKÁROMLÁS! 

Ha tetszett ez a cikkem, dobj rá egy kommentet, ha a barátaiddal is megosztanád ne fogd vissza magad, mert ezek mind arra sarkalnak hogy hasonló cikkeket írjak még nektek, vagy hasonlóak után vadásszak az interneten szörfözgetve... A kommentjeitek is mindig jól esnek, így ha van bármi hozzáfűzni valótok azt se tartsátok magatokban, a végén még kihat a szexuális életetekre... azt meg nem venném a szívemre! ;)

Utoljára azért nézzük meg ezt a csodát egyben... Hátulról mert úgy még úgy se mutattam...
(na ez nem ugyan az a cipő, mert azt feldarabolták Csing Csang Józsiék... ;) )

1_11.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr8613577497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása