Történetek a Bikás Parkból

Kummert Krisztián "Gonzales" kosaras blogja

Milyen az ideális edzőpartner?

2016. október 22. 13:04 - Kummert Krisztián

  Sokszor szoktam hangoztatni sportolói körökben hogy jó edzőpartnert nehezebb találni mint egy párt magunknak.
Hogy miért is érzem ezt így arra fog rávilágítani ez a cikkem.

0000_3.jpg

Nézzük milyen is az ideális edzőpartner...

1. PONTOS! 

Időben odaér az előre megbeszélt időpontra, nem késik, és emiatt szabadkoznia sem kell...
Mentálisan fel van készülve a közös munkára és megadja a társnak a tiszteletet hogy betartja az edzés kezdetét és ebben se ismer tréfát, nem csak az edzésben.

002_2.jpg


2. MOTIVÁLT

Hogy miért? Mert van az a nap amikor épp te leszel alul motivált mert épp szar napod volt, vagy előző nap picit túledzetted magad, és jó az ha ilyenkor épp a másik tartja benned a lelket. Persze az ilyen csak akkor működik ha ez oda-vissza mindkettőtökben meg van, mert ha csak ő motivál akkor bizony te csak kolonc vagy a nyakán, és azt senki se szereti és hamar meg fog szabadulni tőled, mert nem könnyebbé teszed az edzését, hanem megnehezíted.

13.jpg

3. OPTIMISTA

Az se baj ha túlzottan. Sőt! A legjobb edzőpartnereim mind olyanok voltak mint én magam.
A lehetetlennek tűnőt tűzték ki célul és addig hajtottak amíg lehetségessé nem vált amit a fejükbe vettek.
Nem baj ha szembe néz a fénnyel, vagy ha egyenesen belőle árad a fény rád és a többiekre!


55.jpg

4. KITARTÓ

Az előző pontból következik... enélkül az előző pont se jöhetne létre.
Előbb merj álmodni, majd tervezd meg hogyan éred el, majd soha a kurva életbe ne népj le a terved kivitelezéséhez megtervezett utadról. Akkor meg pláne ne ha könnyebb útnak tűnik, mert mindig a nehezebb út nemesít jobban és azt mindig jobban fogod becsülni mert erősebbé tesz!
Nem is beszélve hogy egy kitartó embert hidegen hagyja milyen kint az idő, ha edzés van edzés van!
(A képen Doka Lacit se zavarja a nyári zivatar! Ezért is szeretünk vele edzeni!)

87.jpg

5. NEM NYAVAJOG

Akkor se ha lány, de ha férfi nincs is annál lehangolóbb mint egy nyafka férfivel edzeni vagy csak akár egy helyen tartózkodni. Vannak olyan konditermek - de a Bikás Park kosárpályája is igen jó példa erre -, ahol egy két lány keménysége példaértékű lehet sok férfinak a társadalmunkból. Ha nyafogni lenne kedvetek, csak azután tegyétek meg ha őket hallottátok vagy láttátok már nyávogni... Magyarul soha napja után két nappal!
Nem is véletlenül érnek el női kosaras ligákban és európai szinteken is komoly eredményeket.
(Ez a kép viszont remekül illusztrálja hogy igazi férfiként még sérülten is van aki fél karral vállalja a játékot! Innen is Respect Szabó Petikének / Face Team)

12.jpg

6. BASZTAT HA NEM EDZEL ELÉG KEMÉNYEN!

Igen! Néha kell a fikázás ha hajlamos vagy elkényelmesedni. Mindenkinek vannak pillanatai amikor elgyengülne, de ha a másik froclizza ilyenkor akkor bizony az egó segít leküzdeni a legnehezebb akadályokat is. Ami ennél a résznél még lényeges kitétel, hogy alázatos, nem pedig alázó. Tudom hogy a kettő elsőre ellentmondásosnak tűnhet hogy fikáz de nem aláz... vékony a kés éle amin az ideális edzőtársnak táncolnia kell, de ez már csak ilyen. Szerintem ti is érzitek a különbséget. Ha nem, szívesen beszélgetek bárkivel akár erről is a cikk alatt kommentben. ;)

28.jpg

7. OLYAN MINT TE

Vagy legalábbis nagyon hasonló. Ezt már említettem futólag pár ponttal feljebb, de most ki is fejtem miért. Egyrészt mert ettől lesz közöttetek egy ideális verseny szellem, más részről a hasonló emberek jobban kijönnek egymással és nem fogtok egymásnak esni ha épp a fikázás túl erősre sikeredne és pont olyankor jönne amikor az edzéstől az idegeitek is elfáradtak.

32.jpg

8. AZ EDZÉSMORÁLJA A TIÉDDEL AZONOS SZINTEN VAN

Az még jó vagy jobb ha picit feletted áll, de nem sokkal mert akkor nem fogod bírni vele az iramot, ráadásul az önértékelésed is a mélybe fog zuhanni hamarosan ami hosszú távon nem túl kifizetődő semmilyen sportban se, kosárlabdában amiről én beszélek meg végképp nem. Ha viszont ő a komolytalanabb, ráadásul sokkal, akkor meg a te kedved is elveheti a keményebb edzésmunkáról sőt az idegeidre fog menni ezt garantálom. Ilyen típusokból megkülönböztetünk:

  •  a nagy dumást (aki inkább 1000 fasza story-t nyom az arcodba hogy addig se kelljen                                    frankón nyomnia az edzést)

  • a vicceskedőt (aki ugyan ezt viccekkel csinálja, így a röhögéstől még ha amúgy tudnál is                                edzeni nem fogsz tudni se koncentrálni se keményen edzeni... ) 

  • a demoralizáltat (akinek semmi se jó és vagy flegmázik vagy semmihez sincs kedve és csak                         húzza a száját mindentől ami mozgással kapcsolatos és nincs benne se                                                   chip se csoki vagy bármi más kaja, vagy csak egyszerűen véletlenül soha                                                   nem jön el a többedszerre megbeszélt edzésre se, utólag meg mindig                                                         közbe jött neki valami kurva fontos és halaszthatatlan, na meg életbevágó)

9. Ha az edzéstársad a társad is egy személyben!

A cikket úgy kezdtem, hogy edzőtársat a legnehezebb találni, még egy társnál is nehezebb.
Nem cáfolom ezt az állítást, de megtoldom azzal, hogy olyan társat találni aki segít neked edzeni, vagy veled együtt edz, na olyat a világon a leges-legnehezebb dolog találni.Utálni fogtok... De nekem sikerült!
Nem is akarom magam emiatt fényezni, hiszen ez nem tudás kérdése inkább egy nagy rakat szerencséjé meg nagyon sok válogatásé. De vigasztalásul motiváljon titeket az, hogy nem lehetetlen a dolog mi vagyunk rá az egyik élő példa a sok közül. ;)

Íme egy kis videó hogy szokott nekem Szandi segíteni edzés közben:

Ha bárkinek eszébe jut még valami, amivel kiegészítené a listám, bátran jöhetnek kommentbe, ha tetszett a cikke akkor ne sajnáljátok tőle a lájkot vagy pláne a megosztást, hátha ráismertetek valamelyik ismerősötökre a cikkből és pont ez a bejegyzésem fogja helyre tenni őket ha oda linkelitek nekik.

Mindenkinek jó edzést mára is! Mert ma se hagyjátok ki az edzést ugye?!

5.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://bikaspark.blog.hu/api/trackback/id/tr511822151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása